7 tipp egy tudatos otthon kialakításáért

Sokak szerint az otthon a saját személyed tükre; tehát ha érdekel a fenntarthatóság, minimalizmus, miért ne rendeznéd be otthonod is fenntartható módon? Az alábbi tippek alkalmazásával egy környezetbarátabb úton indulhatsz el az otthonod terén!


  • Növények

A növények amellett, hogy tiszítják a levegőt (A NASA kutatása szerint az eltérő fajták eltérő anyagokat szűrnek ki a szoba levegőjéből, kattints a megtekintéshez https://en.wikipedia.org/wiki/NASA_Clean_Air_Study ) , hihetetlenül dekoratívak, nagyon jól fel tudják dobni a szoba hangulatát, így természet közelivé is változtatják a szobát.

  • Sokoldalúság

Nemcsak helyet, hanem pénzt is spórolhatsz, ha figyelsz arra, hogy a megfelelő bútordarabokat válaszd lakásodba. A boltok kínálatában egyre nagyobb választékban találkozhatunk azokkal a tárgyakkal, amelyeket többféleképpen is lehet használni. Ilyen például az asztal, ami összetolható, így kisebb helyet foglal, ha épp nincsen szükség rá, a szék, amely ülőfelülete alatt tároló rekeszek vannak, vagy éppen a kihúzható kanapé.

  • Természetes fény

A természetes fénynek több előnye is van a lakberendezésben; tágasabbá válik általa a szoba, a nagyobb ablakok használatával (persze, ha jól vannak szigetelve) kevesebbszer kell felkapcsolni a lámpát, főleg ha a szoba megfelelő elhelyezkedésű a Naphoz képest! A több fény, világosság pedig a jobb közérzet kialakításában is szerepet játszhat!

  • Biztos, hogy kell?

Akárcsak a ruhavásárlásnál, sokan a lakberendezési holmik terén is könnyen elcsábulnak a kirakatok jól berendezett ajánlatainak, akcióknak és leértékeléseknek. Nem csoda, hiszen a boltok tudatosan vásárlásra akarnak késztetni, tudják, hogy hogyan kell az emberekre hatni. Mielőtt valamit hazaviszel, gondold meg, hogy biztosan szükséged van-e rá, hol, mikor, és milyen gyakran használnád, és valóban annyira nélkülözhetetlen- e az életedbe, amennyire pillanatnyilag érzed!

  • Környezetbarát alapanyagok

A lakberendezési tárgyak esetében is célszerű odafigyelni arra, hogy minél rövidebb feldolgozási folyamatot igényeljen az adott darab; így például megfelelő lehet egy természetes fa, vagy kőből készült tárgy kiválasztása. A textíliák esetében mindenképpen ajánlott a szintetikus alapanyok helyett organikusat választani; pédául a 100% pamut vagy selyem lehet jó döntés.

  • Gondold át!

Mindenkinek vannak régi bútorai, sokan legszívesebben megszabadulnának tőlük. Azonban egy kis kreativitással újra szerethető, sőt trendi darabot lehet varázsolni belőlük, sokszor elég hozzá egy más színű festék és az idő amit rászánunk!

  • Garázsvásár

Nem kell újnak lennie ahhoz, hogy megfeleljen az otthonunkba! Sok különleges darabot lehet garázsvásárokon, régiségkereskedésben találni. Ha a házba nem szívesen engedsz be használt darabokat, a kerti bútorokhoz és tárgyakhoz is olcsóbban hozzá tudsz jutni, mintha újat vennél!


Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, kövess az Instagramon és a Facebookon is!

Folyamatban
Köszönöm a feliratkozást!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s